Избраха Мис и Мистър Чае шукарие на ромска ЧНГ през февруари в Симитли

  • Ромският лидер Живко Илиев се зае с музикалното оформление, кметът Апостолов получи грамота

Ромска ЧНГ в средата на февруари отпразнуваха бурно в Симитли. Ромите се събраха на шумно веселие и въпреки че партито бе с близо месец закъснение, цялата махала се събра да празнува.

Ресторантът се оказа тесен за ромите и многото техни приятели. Кметът Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Владимир Христов, кметове на села, общински съветници също споделиха празника на ромите. Те показаха своите възможности в танците. Млади момичета и момчета от махалата в Симитли превзеха дансинга и не спряха да танцуват цяла нощ. На празника бяха избарни Мис и Мистър Чае шукарие.

Ромският лидер в Симитли Живко Илиев се справи добре с организацията и с музикалното оформление за празника. Кметът Апостолов пък получи грамота.

„Бъдете такива – весели, игриви, бъдете грижовни към себе си и към близките, бъдете пъстротата в община Симитли. Бъдете пример за ромите навсякъде. Нека заедно сме пример за мир и синхрон в ежедневието и в празниците, нека сме пример за съжителство между етносите. Тук при нас, в община Симитли, сме от всички – християни, роми, мюсюлмани… Б бъдете живи и здрави“, пожела им Апостолов и благодари за грамотата.