Треньорът на „Беласица” (Петрич) Иво Тренчев: Основната ми задача е да дам шанс на младите футболисти, очакват ни напрегнати мачове

Целта на „Беласица” е да запази досегашната си позиция в класирането. Това заяви треньорът на футболистите от Петрич Иво Тренчев преди старта на пролетния дял от първенството на ЮЗ трета лига.

– Г-н Тренчев, доволен ли сте от зимната подготовка на отбора?
– Условията през зимата бяха много тежки не само за нас, но и останалите отбори в страната. Заради влошените атмосферни условия бяхме принудени да тренираме в зала „Арена Петрич”. Колкото до това дали съм доволен – ще има яснота още в първите мачове след старта на пролетния дял на първенството.
– Достатъчни ли бяха контролните срещи за избистрянето на състава?
– Дадох възможност на всички налични футболисти да покажат на какво са способни и да видя какво е моментното им състояние. Изиграхме мачове с други тактически схеми от есента и вече зная с каква да започна още в мача срещу „Надежда” (Доброславци).
– Мястото на „Беласица” в красирането отговаря ли на реалните ви възможности?

– Най-важното нещо за мен е да наберем достатъчен брой точки, които да ни гарантират спокойствие в групата. Всички отбори от първата шестица са в една зона и са с най-малко 7-8 точки пред нас. Основната ми задача е да дам шанс на всички млади състезатели да се обиграват на терена. Напуснаха ни двама основни футболисти, което се отрази негативно като цяло на отбора.
– Кои от новите футболисти ще останат до края на първенството?
– При нас остават Атанас Карачоров, Христо Петров и Десислав Токов. Очаквам много сериозни мачове и гореща пролет, защото отборите на „Велбъжд” (Кюстендил), „Спортист” (Своге) и „Надежда” (Доброславци) ще правят всичко възможно за оставане в групата през следващото първенство. Място за подценяване няма, трябва да играем напълно мобилизиране и да търсим надиграване срещу противниковите отбори, независимо къде играят.
– Бихте ли казали няколко думи за първия мач срещу „Надежда” (Доброславци)?
– Нямам никаква информация за гостуващия тим, не познавам и футболистите им. Нагласата ни за всеки мач е за победа, независимо къде ще играем.
– Какво да очакват феновете на „Беласица” напролет?
– Ще се стремим да надградим постигнатото с една идея. Желанието е да запазим досегашните си позиции в
таблицата.