Постоянен арест за обвинения в убийство в Кюстендил 19-год. Алекс Димитров пред съда: Съжалявам

Алекс прикриваше лицето си с качулка.
  • Община Кюстендил предоставя общинско жилище на почернената майка, ще й съдействат и за работа

  • Кюстендилци си взеха последно сбогом с убития

 

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложиха за 19-годишния Алекс Анков Димитров, който е привлечен като обвиняем за убийството на Валери Дъбов в Кюстендил. Решението е на съдия Галина Мухтийска от Кюстендилския окръжен съд.

Наблюдаващият прокурор по случая Ангел Байрактарски

Инцидентът, при който 35-годишният Дъбов бе намушкан смъртоносно в сърцето, стана сутринта на 17 февруари след масов бой между българи и роми на централната улица „Цар Освободител“. След случая бяха задържани 12 човека, а 5-има попаднаха в болница. С окови и на краката, и на ръцете Алекс Анков беше докаран малко преди 14 часа в съдебна зала при засилени мерки за сигурност. Той отказа всякакъв коментар пред журналисти и с качулка скри лицето си от присъстващите. Пред съдебната зала не присъстваше нито един от неговите роднини и близки. Кюстендилци, които вече трети ден искат справедливост чрез протести, бдения и разговори, също не присъстваха, тъй като по същото време всички те изпращаха в последния му земен път Валери.

Съдия Галина Мухтийска

Наблюдаващият прокурор по случая Ангел Байрактарски внесе в съда искане за постоянно задържане. Мотивите му са, че Алекс има криминално минало и може да се укрие.

„Считам, че са налице предпоставки за взимане на най-тежка мярка по отношение на лицето Алекс Димитров. Отделно от това той е направил самопризнания по воденото досъдебно производство. Всички доказателства сочат, че именно 19-годишният младеж е извършител на деянията, в които е обвинен. А именно предумишлено убийство и опит за убийство на повече от едно лица“, обяви заместник окръжният прокурор на Кюстендил Ангел Байрактарски.

Защитник на обвиняемия е адв. Красимир Тамакярски, който пледира пред съда на Алекс да бъде наложена по-лека мярка, тъй като той е направил самопризнания за случилото се и сам се е предал на органите на МВР.

Подробности в печатното издание