Кметът Котев направи първа копка на Ловен дом в Сандански

ОбС председателят Георги Георгиев, кметът на Струмяни Емил Илиев, кметът Кирил Котев и останалите официални лица

Първа копка на Ловен дом в парк “Свети Врач” на град Санданскибе направена на официална церемония.

Първата копка

През миналата година по предложение на кмета Кирил Котев Общинският съвет отстъпи терен за реализация на дългогодишната идея на ловците и риболовците от община Сандански за изграждане на Ловен дом. Символична „първа копка“ направиха кметът Котев, зам.-председателят на ЛРД „Сокол-1920“ Борис Щурков, най-дългогодишният член на дружеството Иван Вергов и представител на фирмата изпълнител.

Поп Златински с Кирил Котев, Румен Пачов и други гости

Водосвет отслужи свещеник Антон Златински от храма “Св. вмчк Георги”. Официален гост на събитието беше Емил Илиев – кмет на община Струмяни. Присъстваха още членове на ловните дружини на територията на общината, зам.-кметовете Вангел Анталавичев, Георги Трайков и Зорица Органджиева.

Георги Синански, Явор Аргиров и Вангел Анталавичев

Имаше и представители от ОбС-Сандански. Експертът към ОбА Петя Костадинова почерпи всички от осветената погача, а за трапезата се погрижи мастър-шеф от 5-звезден хотел в Сандански. Ден преди официалния старт на строителните дейности зам.-председателят на дружеството Борис Щурков и представител на фирмата изпълнител – „БГ Кънстракшън” ЕООД, подписаха договора за изграждането на бъдещия Ловен дом в сградата на общината.

Петя Костадинова

Ловно-рибарско дружество „Сокол“ е основано преди 99 години с идея за опазване на дивечовите запаси, с грижа за стрелковите умения и възпитание на членовете си.