Кметът Паунов с нови разкрития за убийството в Кюстендил

Алекс Анков прегърнат с участник в боя, часове по-рано. Снимка Нова тв
  • Снимка свидетелства как 4 часа преди деянието две от момчетата, били се един срещу друг, са били прегърнати, каза градоначалникът

 

Кметът на Кюстендил Петър Паунов оповести чрез снимка нови разкрития около масовото меле между българи и роми, при което бе убит 35-годишният Валери Дъбов. Градоначалникът показа пред Нова тв снимка, от която става ясно, че двете компании са били в приятелски взаимоотношения преди инцидента.

„4 часа преди деянието две от момчетата, участвали в боя – един срещу друг, са били прегърнати. В заведението по това време е и провокаторът на спречкването. Нека да сме наясно – Кюстендил нито е град на омразата, нито на страха, нито е градът на Гольовците. Такива хора изобщо нямат място нито в ромския квартал, нито в град Кюстендил. За съжаление се оказва, че на места в някои заведения са били добре приети, това тепърва ще се установява от органите. Обсъждаме и законодателни промени в местните разпоредби и срещи с бизнеса“, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Петър Паунов

В центъра на Кюстендил пък вече има поставена кутия за дарения, като средствата ще бъдат използвани за правна защита на българските момчета, участвали в масовия бой. „Призоваваме кюстендилци всяка вечер да се събираме на централния площад „Велбъжд“. Там ще има поставена кутия с надпис „Да помогнем и да защитим истинските мъже”.

Кутията за дарения

Заподозреният в убийството е с постоянна мярка „задържане под стража“. Остава критично състоянието на 53-годишния Славчо Игов от клана на Гольовците, който се бори за живота си в „Пирогов”.