Алберт Попов бе удостоен с почетен знак на кмета на Банско

Българската звезда в алпийските ски – Алберт Попов, бе удостоен с почетен знак на кмета на Банско. Той му бе връчен лично от градоначалника Георги Икономов по време на официалната церемония по откриването на най-големия спортен форум в България за 2019 година – Световната купа по ски.

Почетното отличие получи също и „феноменът” в ските Марсел Хиршер, който се класира в топ 6 след вчерашните стартове в комбинацията. „Алберт постигна нещо немислимо, като първо попадна сред най-добрите 10 в старта от Световната купа, а след това пробва да удвои постижението си, записвайки наглед невъзможно шесто място в слалома в Шладминг. Така след дългогодишно очакване България отново бе поставена на картата на алпийските ски.

А Марсел Хиршер е просто „Господин Съвършенство”, признат за един от най-добрите скиори на всички времена. За мен е чест да ги посрещна тук и да им връча почетните знаци на Банско”, заяви Икономов при откриването на форума.
„Тази година е много специална за нас като домакини, защото честваме 10-годишен юбилей от първите стартове в алпийските ски в Банско. Вече 10 години Банско е сред топ курортите в света, приемайки най-добрите в белите спортове. Вече 10 години Банско е приет в елита от FIS и от световната ски общественост. Приветствам всички, които са с нас в този момент, независимо дали тук, или от екраните, и си пожелавам да бъдем отново заедно и на 20-ата годишнина”, допълни Икономов.

По-рано през деня телевизионната звезда Ути Бъчваров забавлява гостите и жителите на курорта със своя Кулинарен театър, а гурме вълната продължи с тематичната изложба на изкусителни бански ястия и специалитети. Te бяха подготвени от местните ресторантьори и хотелиери като комплимент за гостите на спортния форум.