Цветан Цветанов в Благоевград: Местните избори са най-важните, защото са гръбнакът на партията

  • Бисер Михайлов: Предстои инженеринг и строителство на ГКПП „Станке Лисичково”

Местните избори са най-важните, защото са гръбнакът на партията. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти на партията в Благоевград. По думите му преди тях, през май 2019 г., предстоят европейските избори, които ще дадат посоката и за местния вот. „За европейските, но и за местните избори трябва да покажем на хората какво се случва като положителни промени в общините”, каза още Цветанов. Той подчерта, че по време на евроизборите ГЕРБ трябва да работи в посока на това да покаже предимствата от членството ни в Европейския съюз, а не да говори по начина на БСП. „Те имат остра реторика спрямо европейските институции. Ние обаче имаме предимството, че можем да покажем какво са направили нашите евродепутати”, заяви Цветанов. „Важно е в Благоевград да акцентираме върху програмата за саниране, която промени облика на града. Важно е общинските съветници по места, общинските ръководители на партиите, членовете и симпатизантите ни да работят за постигането на добри резултати по време на европейските избори, които ще бъдат ключови за местните”, уточни Цветанов. Областният управител на Благоевград, който е и общински ръководител на структурата на ГЕРБ в областния център – Бисер Михайлов, съобщи, че всяка седмица в партийната структура постъпват нови членове, които биват посрещани лично от него и общинското ръководство. Само за последната седмица новите членове са 10 човека, допълни Михайлов. Михайлов отбеляза, че предстои инженеринг и строителство на ГКПП „Станке Лисичково”, който е много важен проект за Благоевград и областта, както и този за КПП – Клепалото.

В Струмяни: Правителството осигури допълнителни средства за проекти в общините, не се делим на наши и ваши

 

 

Благодарение на усилията си правителството осигури допълнителни средства за реализирането на проекти в редица от българските общини, една от които е Струмяни. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща със симпатизанти на партията в Струмяни. „Надяваме се, че това ще покаже на жителите на Струмяни, че ние не делим общините на наши и ваши. За нас е важно да се подпомагат всички проекти, които са в полза на гражданите”, заяви Цветан Цветанов. Той добави, че община Струмяни има и възможността да реализира проекти, които могат да бъдат финансирани по европейските фондове и Програмата за трансгранично сътрудничество.

„Смятам, че в БСП тепърва ще има процеси, които ще доведат до напрежение, но за нас най-важното е структурите ни да са силни”, подчерта още Цветанов. В рамките на срещата бяха поставени много въпроси от страна на членовете и симпатизантите на партията, които най-вече бяха свързани с повишението на цената на водата в Струмяни. Цветанов заяви, че е наясно с това, че проблемът е сериозен както за общината, така и за Разлог. Той заяви, че един от основните проблеми в тази връзка е липсата на консолидация на Асоциацията по ВиК заради отказа на община Кресна да се включи в нея.

В Кресна: 700-800 млн. лв. са били загубени заради отказа за вливане във ВиК асоциацията

Кресна се нуждае от промяна, заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти в Кресна. „Нашите опоненти вървят само с фалшиви новини, казвайки, че всичко, което е направено, е лошо, без да отчитат какво е било свършено за хората и страната ни”, добави Цветанов. Като пример той посочи автомагистрала „Струма”, който е един от най-важните инфраструктурни проекти. „Сега пътувах по новата отсечка от Кресна до Сандански. Това всъщност е един път, който гарантира по-бързо придвижване на автомобилите, но и ще спомогне за намаляване на пътните инциденти”, заяви Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че един от основните приоритети на правителството е образованието. „Ако догодина имаме стабилност и същата събираемост, ще можем да осигурим още 10% увеличение на доходите на гражданите”, уточни Цветанов.

Жителите и симпатизантите на партията посочиха, че сериозен проблем за тях е липсата на консолидация на ВиК асоциацията. По тези тема Цветанов заяви, че 700-800 млн. лева са били загубени заради отказа на Кресна да стане част от асоциацията. Друг въпрос, който жителите на Кресна поставиха, бяха пенсиите. Цветан Цветанов коментира, че ГЕРБ иска и работи за увеличение на доходите на възрастните хора, но без това да води до дефицит. Заместник-председателят на ГЕРБ припомни, че през последните дни е била реализирана акция, свързана с фалшивите ТЕЛК-ове. „Има райони, където 50-70% от населението е с ТЕЛК, а около 700 хил. българи са регистрирани в системата на ТЕЛК-овете. Това са около 10% от населението, а към 89-а година хората, които са имали ТЕЛК, са били 2%”, допълни Цветанов. Според него за тези 10% е бил необходим финансов ресурс от над 1 млрд. лв. „Когато има фалшив ТЕЛК и някой се възползва от тази пенсия, получава и допълнителни социални пакети”, допълни Цветанов.