Екстази за над 1 млн. лв. намериха в пътнически автобус

  • Окръжната прокуратура в Хасково повдигна обвинение на турския гражданин

 

Митничарите на ГКПП “Капитан Андреево” намериха и задържаха 35 килограма екстази, скрити в пътнически автобус.

Около 22,30 часа на 21 февруари, четвъртък, пътническият автобус с турска регистрация, идващ от Румъния и пътуващ до Турция, спрял на трасе “Изходящи леки коли и автобуси”.
Превозното средство било селектирано за щателна проверка по метода “анализ на риска”. Междувременно пътниците и водачът заявили, че не носят вещи, стоки и валутни ценности, които трябва да бъдат декларирани на пропускателния пункт.

В хода на проверката става ясно, че в естествени кухини на автобуса са скрити 18 пакета с екстази – розови, сини, оранжеви, жълти и кафяви хапчета.

Общото количество на откритото наркотично вещество е 35 килограма и 160 грама.

По данни на Агенция “Митници” (АМ) заловената дрога възлиза на стойност 1 милион и 125 хиляди лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

Водачът на автобуса е турски гражданин. Той е задържан за срок до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство от митнически инспектор от Териториален отдел “Митническо разузнаване и разследване Южна морска” към ГД МРР на АМ. 43-годишният турчин с инициали М.Е. е привлечен като обвиняем за това, че на 21 февруари се е опитал да прекара голямото количество наркотични вещества през пропускателния пункт “Капитан Андреево”. Той превозвал пътници от Румъния към Турция през България, когато бил избран за щателна проверка от митничарите. Тогава служителите на ГКПП-то открили в автобуса тайник, в който имало 18 пакета, пълни с разноцветни хапчета. В хода на следствените действия е установено, че обвиняемият М.Е., който бил един от водачите на автобуса, приел пратката на територията на страната ни.