С ценна победа над „Сливен” „Марек U19” излезе от зоната на изпадащите

  • Капитанът Симеон Димитров донесе успеха на дупничани с 2 гола след почивката

    Юношите до 19 години на „Марек” записаха изключително важна победа в Елитната група. Дупничани се наложиха с 2:0 над прекия си конкурент за оцеляване в дивизия „Сливен”. В първия мач от пролетния полусезон възпитаниците на старши треньора Цветан Видински показаха характер и голямо старание, за да започнат 2019 година с успех.
    Гостите от Сливен имаха възможност първи да открият резултата, но мерникът им се оказа неточен. След като измина един час игра, дупничани тотално надиграха опонента си и го подложиха на натиск. Така „Марек” успя да поведе чрез капитана Симеон Димитров в 77-ата минута. Само пет минути по-късно отново той се оказа в прегръдките на съотборниците си, оформяйки крайния резултат. Интересно е да се отбележи, че асистенциите и за двете попадения бяха дадени от Любослав Златков, който е бивш играч в юношеските гарнитури на ЦСКА и „Лудогорец”.
    Със спечелените три точки „Марек” успя да събере 9 точки и да се измъкне от зоната на изпадащите и вече се намира на 14-о място в класирането. Зад дупничани в таблицата остават русенският „Дунав” с 8 пункта и „Сливен” със скромния актив от едва 3 точки. Тази победа над пряк конкурент от дъното може да се окаже с цената на оставане в Елитната група.
    В следващия си мач юношите на дупнишкия клуб гостуват на 5-ия „Берое” в Стара Загора. Двубоят е насрочен за 2 март (събота) от 13,30 часа.