Дупничанинът Илия Димитров подписа нов договор с „Левски”

Илия Димитров ще трупа опит с екипа на „Септември”. 
  • Нападателят бе пратен под наем в столичния „Септември” до края на сезона, за да трупа игрова практика

    Дупничанинът Илия Димитров подписа нов договор с гранда „Левски”, съобщиха от ръководството на „сините”. 22-годишният нападател сложи своя подпис под 3-годишен контракт. Офанзивният футболист бе обвързан с тима от „Герена” до това лято, но подновява договора си до 30 юни, 2022 година.
    Настоящият сезон започна по чудесен начин за дупнишкия футболист, който донесе първата победа за „Левски”.

  • Дупничанинът заедно със своя баща и агент Асен Димитров

  • Той се разписа в последните секунди срещу „Ботев” в Пловдив и попадението му беше с цената на три точки. Илия Димитров имаше заслуга и за равенството срещу „Черно море”, когато даде асистенция на Давиде Мариани, който оформи крайното 2:2. След пристигането на наставника Славиша Стоянович дупничанинът се контузи и беше извън терените в продължение на няколко месеца. Нападателят се върна в игра чак в последното домакинство на столичани през 2018 година срещу „Етър”.
    Голаджията и неговият баща и агент Асен Димитров се срещнаха с изпълнителния директор на „Левски” Павел Колев в офисите на клуба. След като се разбраха за условията по контракта, двете страни подписаха за 3 години.
    Вчера младият нападател бе пратен под наем в столичния „Септември” до края на сезона. Той ще трупа игрова практика в състава на Мариян Христов и Христо Арангелов, което със сигурност ще му се отрази добре.  След привличането на Валери Божинов в „Левски” през зимната пауза Илия Димитров трудно ще се пребори с конкуренцията на „Герена” и новият наставник Георги Дерменджиев е решил, че е най-добре да го преотстъпи в „Септември”. Именно това е отборът, който не се притеснява да дава път и шанс за изява в Първа професионална лига на млади състезатели.