НА КАДЪР: Нагъл мъж задигна дъвки и лотарийни билети от магазин в Кюстендил

В магазина той разигравал продавачките.
  • Собственичката на търговския обект го издирва чрез разпространените във фейсбук записи от камерите за наблюдение

 

Камери за видеонаблюдение заснеха нагъл крадец, който задига дъвки и лотарийни билети от търговски обект в Кюстендил. Случаят се разиграва на 26 февруари. Мъжът влиза в хранителен магазин в квартал “Герена” и започва да пазарува. Закупил 2 банана и вафла, след което започнал да разиграва двете продавачки в търговския обект, като ги праща по различни щандове да му донесат дребни и евтини стоки. Всичко това явно е било с цел да им отвлече вниманието. През това време мъжът успява да задигне 2 кутии дъвки по 30 пакетчета и 14 броя билети от националната лотария.

Въпросният крадец

От пуснатия в социалната мрежа видеозапис се вижда как мъжът, който е с шапка на главата, за да прикрие лицето си, взима пакетите дъвки и грабва колкото може лотарийни билети, без да се притеснява, след което плаща на продавачката пакет подправка.

„Изключително нагла кражба и нагло поведение, когато в обекта има две продавачки и поне 2-ма-3-ма клиенти. Надявам се, че с ваша помощ ще разбера кой е този индивид и той ще си получи заслуженото“, каза собственичката на хранителния магазин Таня Митрева и допълни, че за 18 години в търговската сфера е била обект на подобни посегателства поне 10 пъти. Това я принуждава да сложи 8 камери в хранителния магазин.

„Кражбата е станала около 18,20 часа. Малко по-късно видях липсващите кутии с дъвки и започнах да преглеждам записите на камерите. Така стигнах и до крадеца, който не е сред редовните ни клиенти“, коментира още собственичката на търговския обект. Тя се надява с помощта на разпространените снимки и видео в социалната мрежа да бъде разпознат наглият крадец, който да й възстанови щетата. Въпреки опитите да скрие лицето си с шапка с козирка, на кадрите се вижда, че крадецът е млад мъж.