AC Schnitzer преобрази BMW X4

Тунинг-ателието AC Schnitzer е известно със своите проекти на базата на серийни модела на компанията BMW. Наскоро експертите от немската фирма превърнаха спортния кросоувър X2 в още по-мощен автомобили, а същото беше сторено с купето 8-Series и хибридния спортен модел BMW i8.

Сега тунинг-ателието се насочи към кросоувъра X4, при който са променени екстериора и интериора, също така са подобрени и характеристиките на двигателя. Екипът на AC Schnitzer е добавил преден и заден спойлер, както и задно крило от карбон. За доработения модел се предлагат джанти с размер 19, 20, 21 и 22 цола, като те са в два цвята.

Машината е с понижено окачване, както и със специално защитно фолио, поставено по целия периметър на каросерията. Салонът е освежен с помощта на педали от алуминий. От същия метал са и някои елементи от интериора, сред които е контролерът iDrive.

Под капака на модернизирания кросоувър AC Schnitzer X4 xDrive30d, както е цялото име на модела, е поставен дизелов двигател. При стандартния модел той развива 265 к.с., но тунинг-ателието предлага възможност за увеличение до 315, 326 или 380 коня.

 

 

Източник: topgear.bg