Борецът Даниел Александров от Дупница препаса за втори път златния пояс „Дан Колов – Никола Петров”

Даниел Александров за втори път в кариерата си спечели златния пояс „Дан Колов – Никола Петров”.
  • 7 сек. не достигнаха на Спортист №1 на Кюстендил за 2018 Милослав Методиев за финал в тежка категория, остана трети

 

Дупничанинът Даниел Александров бе обявен за най-добър български борец в класическия стил на турнира „Дан Колов и Никола Петров”. За втори път в кариерата си той препаса златния пояс на престижната международна надпревара в Русе.

Националът триумфира при 77-килограмовите, като спечели служебно финала. Съперникът му Роман Власов (Русия), двукратен олимпийски шампион и двукратен световен първенец, не излезе на тепиха поради лекарска забрана, след като на полуфиналите той получи тежка аркада и бе шит.

По пътя към финала Александров постигна три убедителни победи в дебютната за него категория, която е олимпийска. Призьорът от световни и европейски първенства на старта победи Тамерлан Шадукаев (Казахстан) с 10:6, на четвъртфиналите тушира австриеца Михаел Вагнер за 3.24 минути, а на полуфиналите надделя с 3:1 над Кайратбек Туголбаев (Киргизстан). Трофеят е вторият в кариерата на Александров, който взе пояса и през 2015-а.

Милослав Методиев (втори отдясно наляво)

Бронзов медал завоюва най-добрият кюстендилски борец Милослав Методиев на международния турнира “Дан Колов – Никола Петров”. На Спортист номер 1 на Кюстендил за 2018 година не му достигнаха 7 секунди, за да се бори на финала. На полуфинала той се изправи срещу египтянина Абделатиф Мохамед. След като поведе убедително с 5:0 точки, Методиев в желанието си да пази резултата допусна изравняване и крайна победа за съперника.

В спора за третото място при най-тежките той се справи с шампиона на Япония Арата Сонода след 3:1. Преди това Методиев записа още две победи – над китаеца Мън с 2:0 и чилиеца Ясмани Фернандес – 2:1.

Константин Стас донесе втория бронз за кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви”. В кат. 67 кг в класическия стил в битка за бронзовия медал Стас се изправи срещу представителя на Полша Матеус Бернатек, но полякът бе дисквалифициран, което автоматично даде отличието на родения в Одеса борец.

В репешажа 26-годишният Стас надви чилиеца Кристобал Нунес с 9-0 точки и така си спечели място на малкия финал. Преди тези схватки българинът загуби от световния и европейски шампион Артьом Сурков (Русия) с 2:5, а преди това националът срази с технически туш 12:2 японеца Шимояната.