Футболният клуб „Беласица” се върна на стадион „Цар Самуил“ в Петрич след 5-годишно прекъсване

ОФК „Беласица“ ще играе на стадион „Цар Самуил“. След дългогодишна сага общинското ръководство на Петрич успя да постигне на първо четене споразумение с наемателя на НСБ „Цар Самуил“ и общинският футболен отбор ще играе срещите си на именития стадион.

Вече е направена първата официална тренировка на терена на „Цар Самуил” под ръководството на старши треньора Иво Тренчев.

В сряда, 6 март, от 15,00 ч петричани ще домакинстват на отбора на „Надежда“ (Доброславци) от отложения 18-и кръг на Югозападната „В“ група. От страна на местната власт продължават разговорите с наемателя на НСБ „Цар Самуил“ за уточняване на всички подробности, касаещи ползването на стадиона в базата от ОФК „Беласица“ (Петрич). „Направихме важна първа стъпка. Вярвам, че ще постигнем и повече“, коментира по актуалната тема кметът Димитър Бръчков.

За първия мач като гости наставникът на мъжкия отбор изрази незадоволство от играта на възпитаниците си, която показаха в Кюстендил в изминалата събота, завършвайки 1:1. Изтече наказанието на Марти Таушанов и Аспарух Шамкалов и те със сигурност ще заемат местата си в двубоя на стадион „Цар Самуил” срещу „Надежда” (Доброславци). Няма да се стига до подценяване на противника, който търси всякакъв начин за оцеляване в групата за следващото първенство, издадоха от щаба на петричани. Нагласата на ръководството и футболистите, завръщайки се отново на стадион „Цар Самуил” след 5-годишно отсъствие, е да се направи един качествен мач.

Стотици души се включиха в освежаването на трибуните на стадион „Цар Самуил”, за да стане истински футболен празник в сряда. Работещите в спортния комплекс се ръководят лично от новия шеф на футбола в Петрич – Венко Папалюгов.