Кметът Икономов изпрати Иван Везюв на „Спешъл олимпик” със знамето на Банско

Кметът на Банско Георги Икономов направи официално изпращане на Иван Везюв, който ще представи България на Световните летни игри на „Спешъл олимпик” в дисциплината лека атлетика. Градоначалникът пожела успех и много медали на Иван и му подари знамето на община Банско, екип на ПФК “Банско”, щампован с инициалите на любимия му футболист – Кристиано Роналдо, спортни дрехи и обувки. Изпрати го с думите: “Бъди здрав и уверен в себе се, ти можеш! И като спечелиш медал, вземи знамето на Банско и гордо го развей!”
На събитието присъстваха родителите на Иван, неговият личен треньор, Георги Кавръков и служители на Дневен център “Здравец”. Всички те му пожелаха успех, а треньорът му даде последни напътствия: “Бъди спокоен по време на състезанията, покажи им какво можеш! Вярваме в теб!”.
Банско е с традиции в Световните игри на „Спешъл олимпикс”, за пети пореден път състезател от Банско ще вземе участие в тях.

„Спешъл Олимпикс България” получи квота от 18 атлети с интелектуални затруднения от 10 български общини (София, Варна, Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич) в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис.
В периода 14-21 март 2019 година в Абу Даби ще участват повече от 7000 атлети с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньори от повече от 190 национални делегации и ще споделят своята радост с над 3000 официални гости, 20 000 доброволци и близо 500 000 зрители по трибуните.