Много са фирмите кандидати за подмяната на водопроводната мрежа в с. Яхиново

Огромен интерес предизвика обществената поръчка на община Дупница за избор на изпълнител, който да подмени водопровода в най-голямото село в общината – Яхиново. 1 591 603,27 лева без ДДС е заложената сума, която е за инженеринг, а около 5,6 км е прогнозната водопроводна мрежа, която ще бъде подменена изцяло с нова. Условията за реализиране на самите дейности е между 120 и 180 календарни дни.

Комисия с председател зам.-кметът Крум Милев, в присъствието на представители на участниците в поръчката и медии, отвориха документите на кандидатите. Те са: ДЗЗД “ЕНЦ Яхиново”-София, ДЗЗД “Строй Консулт 2019”-Благоевград, “Бул Строй Инвест” ЕООД-София, ДЗЗД “Руен-Лесс”-Кюстендил, “Булплан Инвест” ООД-Кюстендил и ДЗЗД “Монолит-Яхиново”-Благоевград. Комисията продължава работа по документацията им, като на следващ етап ще обяви дата за второ открито заседание, на което ще бъдат отворени ценовите оферти на допуснатите.

За другите две села, в които предстои подмяна на водопровод – Бистрица и Самораново, датите за отваряне на ценовите предложения от участниците ще бъдат обявени в следващите дни. Общата сума за трите села е над 5 млн. лева за тази дейност.