В Перник намаляват кражбите на автомобили и на „ало” измамите

Добра оценка за работата на ОДМВР – Перник през 2018 г. даде зам. главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев. Той присъства на годишния отчет-анализ заедно със зам.-директора на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев. В доклада за изминалата година директорът на дирекцията старши комисар Димитър Попов отчете намаление на регистрираните престъпления с 2,66% и значителен спад при телефонните измами в региона. Общо са регистрирани 1793 престъпления срещу 1842 за 2017 г., което е намаление с 49 бр.

Намалял е и броят на противозаконните отнемания на МПС, който за миналата година е 43, а за предходната – 45. По линия на икономическите престъпления са регистрирани 90 броя, като намалението в сравнение с 2017 г. е близо 30%.
През 2018 г. се отчита намаление на пътнотранспортните произшествия. Загиналите са 9, с 3-ма по-малко от предходната година, а ранените 59, с 12 по-малко. Като причини с най-висок относителен дял са тези с несъобразена скорост, липса на дистанция и неправилни маневри на пътното платно. Задоволство от съвместната работа изказа окръжният прокурор Антова. Според нея усилията през 2019 г. на прокуратурата и полицията трябва да бъдат насочени към подобряване нагласите на гражданите и задълбочена работа в областта на престъпленията срещу собствеността.

Гости на събитието бяха областният управител на Пернишка област Ирена Соколова, окръжният прокурор Галина Антова, зам.-кметът на община Перник Йордан Павлов и директорът на Териториална дирекция за национална сигурност – Перник Красимир Костадинов.