Кюстендилски ученици спечелиха призови места в националния конкурс „Пространство и време“

Мартин и Мария
  • Мартин Ковачки зае второ място в направление блог със своя проект „Споделено за географията“

  • Мария Петрова и Славея Антонова също са втори в направление мултимедийни презентации с проекта си „Извезана народност“

 

Ученици от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ в Кюстендил спечелиха награди от третото издание на ученическия конкурс „Пространство и време“. Заключителният етап на конкурса се проведе във Великотърновския университет. Журито отличи най-успешните участници в конкурса, които получиха и специална грамота на Историческия факултет.

Мартин Ковачки от 10-и „в“ клас от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ – Кюстендил зае второ място в направление блог със своя проект „Споделено за географията“. Ръководители на проекта са Албена Джонева, учител по география и икономика, и Биляна Йорданова, учител по информатика.

Мария Петрова и Славея Антонова от 10-и „а“ клас завоюваха второ място в направление мултимедийни презентации с проекта си „Извезана народност“. Ръководител на проекта е Биляна Йорданова, учител по информатика.

В двете тематични направления на заключителния етап – история и география – са включени 88 разработки, които са авторски продукт на 95 ученици от гимназиалната образователна степен (9-и – 11-и (12-и) клас). От името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов и академичното ръководство приветствие към гостите и участниците в събитието отправи зам.-ректорът по международната дейност на Великотърновския университет доц. д-р Димитър Димитров.

„Радвам се да видя толкова млади хора – ученици, студенти и докторанти, участници в конференцията. Това е пътят към сериозната наука. По време на този престижен форум ще имате възможност да обменяте мисли и идеи, което ще ви помогне занапред. Пожелавам успех на конференцията!“, каза в приветствието си доц. Димитър Димитров.