Футболният отбор на Сапарева баня надви банскалии

Сапаревобанският футболен отбор „Германея” надви тима на Банско с 2:1 в мач от отложения 18-и кръг за първенството. Слабо първо полувреме изиграха футболистите от Сапарева баня. В 16-ата минута Борислав Ангелов от домакините повали Христо Спасов в наказателното поле и потърпевшият реализира отсъдената дузпа за 0:1. Футболистите на гостуващия тим проиграха още 2 чисти голови положения. Опасна ситуация  създадоха футболистите на домакините при резултат 0:0, когато Александър Манолов центрира от корнер и с глава Милен Иванов изпрати топката в аут.

Отборът на „Германея” през втората част на срещата бе напълно преобразен. Възпитаниците на Атанас Стоилов заиграха с бързи и качествени комбинации и резултатът не закъсня. И трите смени се оказаха удачни, след като в игра се появиха Димитър Чечев в 65-ата, Кристиян Петров в 70-ата и Георги Младенов в 79-ата минути. Минути преди да бъде сменен, Пол Отофе не успя сам срещу вратаря на гостите. Алекс Манолов също не бе точен на два пъти. В 81-вата минута феновете на домакините ликуваха, след като Роберт Петров изведе Кристиян Петров, който овладя кълбото, насочи се фронтално към вратата на гостите и след като преодоля и вратаря им, изравни за 1:1. Алекс Манолов изпрати топката в левия страничен стълб зад стража на гостите. В 91-вата минута Милен Иванов след високо центриране отдясно аташира топката към Християн Петров, който с глава я изпрати в мрежата на „Банско” за 2:1.

„Напълно закономерен резултат на база показаната игра най-вече през втората част на мача. Вече мислим за мача срещу „Чавдар”  (Етрополе) в събота”, сподели Атанас Стоилов.