Изграждат ново футболно игрище в Перник

Ново футболно игрище ще бъде изградено за децата от ФК „Металург“. Хубавата новина беше коментирана по време на среща с ръководството на община Перник Вяра Церовска и малките футболисти. Младите спортисти получиха футболни топки за доброто им представяне на турнира „Сандански къп“. Там те завоюваха второто място. Кметът на „Изток“ Емил Костадинов им пожела с новите топки да тренират и печелят повече награди.

Той сподели, че се надява съвсем скоро момчетата да тренират на нова база, игрището ще бъде с изкуствена трева, което е добър вариант.
„Продължавайте да тренирате и да постигате още успехи, а ние ще се погрижим да имате по-добри условия“, сподели Вяра Церовска и припомни, че ще бъде изграден нов парк в квартала, проектът е готов и включва велоалея, детски и спортни площадки, амфитеатър и площадно пространство за културни мероприятия на открито, разбира се, че няма да липсват и атрактивни съоръжения.
В момента в школата на „Металург“ тренират над 100 деца, родени от 2006 до 2011 година, с това се похвалиха техните треньори Мартин Стефанов и Валентин Валентинов.