Клуб по художествена гимнастика „Левски” (София) спечели купата от турнир в Благоевград

Първо място и голямата купа от Втория международен турнир по художествена гимнастика Golden Pirin Cup бе връчена на грациите от отбора на „Левски” (София). Младите гимнастички показаха сложни съчетания пред публиката в Благоевград.
В тазгодишното издание на спортното събитие съдия бе Камелия Игнатова, световна и европейска шампионка от ансамбъл, съдия международна категория и представител на БОК. За турнира пристигнаха и Лъчезара Пекова и Леонор Божанова от националния отбор на България, както и Рейчъл Стоянова от националния отбор на Македония.
Над 430 грации пристигнаха в областния център, за да премерят сили и да покажат финес, съчетания и нежност. В Благоевград пристигнаха грации от „Левски“, „Левски-Илияна“, „Левски-плюс“, ЦСКА, както и по-нови клубове като „Море“ (Несебър), „Брилянт“ (Пловдив), „Велбъжд“ (Кюстендил), „Пирин-ЕМ“ (Гоце Делчев), „Виктория” (Перник), отборите на Дупница, “Теа-Денс“.
В рамките на 2 дни Благоевград бе домакин на инициативата, превърнала се в традиция за града.
Спонсорите на спортното събитие предоставиха специални награди за гимнастичките, представили се по време турнира.
Втори международен турнир по художествена гимнастика Golden Pirin Cup се организира съвместно от община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ.
През 2018 година турнирът бе признат като първия в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли.