Правят първа копка на спортен комплекс за 24 млн. лв. в Разлог на 22 март

  • Инвеститор е благоевградският бизнесмен Иван Чапов, който спечели обявената от общината концесия за 35 г.

 

Първа копка на един от най-мащабните проекти на община Разлог – „Спортен комплекс“ в местността Байова борика, ще бъде направена на 22 март. Съоръжението ще бъде изградено на площ от 102 989 кв.м общинска земя. Инвеститор на мегапроекта е „Хидроенергийна компания“ АД – Благоевград на бизнесмена Иван Чапов. Фирмата спечели обявената от община Разлог концесия, която е за срок от 35 години, а концесионният договор между страните бе подписан преди две години.
Инвестицията възлиза на 24 млн. лева с ДДС и е най-голямата частна такава, влагана в спортна инфраструктура в Югозапада. Дружеството концесионер е преминало всички проектантски и съгласувателни процедури и вече има издадено разрешение за строеж.
Концесията предвижда изграждане на 5 футболни терена с прилежащата инфраструктура – трибуни, заведения, паркинги, както и две игрища за волейбол, две за баскетбол и четири за тенис. Ще бъде построен и голям открит паркинг за автомобили и автобуси.
Първият етап от строителството трябва да приключи до пет години. Концесията не позволява да бъде изменяно предназначението на обекта.