Алехандро от Кипър с ресиловски корен си взе прошка с родата от Ресилово на Сирни заговезни

Братовчедите Георги и Алехандро ,един срещу друг вдигнаха наздравица с домашно бяло вино

Алехандро е син на ресиловец, женен за кипърка, с която имат четири деца. На кметската трапеза, на която се прощаваха кметът на община Сапарева баня Калин Гелев и кметицата на село Ресилово Силвия Гладникова, бе поканен и кипърският младеж Алехандро, който е студент в НСА.

В народна носия си взе прошка кметицата Силвия Гладникова с кметовете на Сапарева баня Калин Гелев и Кирил Амбарков и ресиловци

Първият братовчед на Алехандро – Георги, сподели: „Братовчед ми специално си дойде от Кипър за Сирни заговезни в родното село на баща му.  Алехандро си го влече България и нашият роден край, тук е и студент, вече перфектно говори и български и се надяваме някоя ресиловска девойка да му грабне сърцето. Алехандро се сприятели бързо почти с всички гости на кметската трапеза.

Кипърския младеж Алехандро бе въодушевен от Сирни Заговезни в село Ресилово

Той и братовчед му Георги, който бе виночерпецът на трапезата, вдигаха наздравица с червено ресиловско вино и бялото домашно вино на Георги. Виночерпецът с гордост се похвали, че е най-щастливият ресиловски дядо на две внучки – Габи и Ралица, без които не може да диша. Новият уредник от Дупнишкия исторически музей Емил Севдин, който е и председател на саморановското читалище,  дойде с цял автобус саморановски читалищни дейци, облечени в народни носии, на Сирни заговезни в село Ресилово. Алехандро бе силно впечатлен от  обичая „Вземане и даване на прошка”, прескачането на огъня, народните хора и народните носии.