Радиожурналистът Петър Пунчев представя втората си книга „Вие сте тук” в Перник

Известният радиожурналист Петър Пунчев ще бъде гост на  Регионална библиотека „Св. Минков” в Перник. На 13 март от 17,30 часа в Голямата читалня ще бъде представена неговата втора книга “Вие сте тук”. В нея авторът описва срещи и преживявания от пътуванията си в над 80 страни.
Петър Пунчев е познат на публиката като дългогодишен радиоводещ, автор на програми, мениджър и организатор. В книгата “Вие сте тук” обаче любовта към радиото е изместена от житейските преживявания и срещи със световни знаменитости.
Това е книга, която съчетава есеистика, публицистика, политически коментари и интервюта с велики и световни хора на науката, духа, спорта – четиво, което се чете на едни дъх.
Петър Пунчев е съосновател на първото частно радио в България – „Радио FM+”.
Роден е през 1956 година във Велинград. Част от детството му преминава в Сирия, където работи майка му. Учи във Френския лицей в Дамаск, във Френската гимназия в София и в Москва. От 1973 до 1978 година следва в Журналистическия факултет на Московския държавен университет „Ломоносов“. Работи в Българското национално радио от 1980-а до 1988-а, като от 1984 година води нощния блок на програма „Хоризонт“.
През 1992 г. той и Бойчо Автов, Кирил Калев и Константин Тилев основават първото българско частно радио – FM+. По-късно Пунчев основава и радиостанциите „Фреш“, „Мила-голд“ и други. Дългогодишен председател и член на борда на Асоциацията на българските частни радио- и телевизионни оператори (ABBRO).
През 1997 година пише книгата „Първите седем: частното радио в България“.
През 2007 година приема предложение на ирландската медийна компания Communicorp Group да оглави бизнеса й в Украйна. От края на 2008-а е управляващ директор на Радио 3, Белград, Сърбия.