„Малеш” и „Места” завършиха наравно 2:2  в Хаджидимово, гостите недоволни от съдията

Футболните отбори на „Малеш” и „Места” (Хаджидимово) си поделиха точка, завършвайки мача помежду си 2:2. Срещата започна с очакван лек превес на домакините в първите десетина минути. Постепенно отборът от Микрево заигра в свой стил. Особено в средата на терена безупречно действаха Илия Каталски, Благовест Якимов и Васил Ташев. Йордан Марков отляво и Радослав Пецанов отдясно на скорост провеждаха атаките си и центрираха опасно в наказателното поле на домакините. В 35-ата минута Йордан Марков след скоростна атака по левия фланг центрира топката в наказателното поле на домакините. Тя обаче бе избита от защитата и в добавката Васил Ташев с топовен изстрел опъна мрежата зад стража на „Места” за 0:1. 6 минути по-късно при атака в наказателното поле на гостите топката бе отклонена към нападател на „Места”, който я изпрати в мрежата на Александър Велев за 1:1.
През втората част главният съдия на мача видя нарушение на вратаря на „Малеш” срещу нападател на домакините, който се блъсна в него. Вместо фаул в атака арбитърът учудващо показа бялата точка, при което резултатът набъбна на 2:1 за „Места”. От този момент нататък футболистите на „Места” по мнение на футболини наблюдатели ритаха безцелно с цел губене на време и запазване на резултата. Старши треньорът на „Малеш” Стоян Драмов извърши три смени, като вкара в игра Краси Стоянов, Кирил Дамбов и Георги Латровалиев на местата на Васил Ташев, Йордан Марков и Радослав Пецанов. В 66-ата минута при бърза контраатака на гостите Румен Аспарухов от „Малеш” бе повален умишлено и главният съдия бе принуден да покаже червен картон на нарушителя. Превъзходството на футболистите на „Малеш” бе тотално. Красимир Стоянов, Венци Стоянов и Кирил Дамбов се озоваваха по-често в наказателното поле на домакините. Веднъж Илия Каталски след центриране на Красимир Стоянов не успя с глава да простреля стража на „Места”. Закономерното дойде в последната минута от продължението, когато след центриране от корнер отдясно Благовест Якимов центрира в наказателното поле на домакините, топката бе избита, но опитният Венци Стоянов със страхотен шут от границата на наказателното поле едва не скъса мрежата за 2:2.
След мача президентът на ФК „Малеш” Иво Йовев сподели: „Не съм на себе си заради тенденциозното и неадекватно съдийство на главния арбитър, който търсеше всякакъв начин да поднесе на тепсия победата на домакините. Странни отсъждания, смешна дузпа в наша вреда. Арбитърът немееше пред умишлените действия на футболистите на домакините, губейки ценно време. На всичко отгоре ръководство, треньорски щаб на „Места” (Хаджидимово) ни нанасяха обидни квалификации и закани от рода как се играе, вие сте измислен селски отбор и т.н. Единствен делегатът Крем Стоилов им правеше забележки. С две думи – липса на феърплей и колегиалност”.