Прерязаха лентата на най-голямата административна сграда в Перник след ремонт за 2 853 505 лв.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и кметският екип прерязаха лентата на обновената и санирана сграда на общинската администрация в Перник. По традиция в началото на церемонията беше отслужен водосвет за здраве.
Проектът „Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на община Перник и областна администрация” е на стойност 2 853 505,74 лева.
„В най-голямата административна сграда в Перник се помещават 7 институции“, каза кметът Вяра Церовска. Тя благодари на министър Аврамова, че винаги оказва помощ в изграждането на всички проекти. „Вярвам, че това ще продължи и всичко, което сме започнали като проектиране и развитие на община Перник, ще намери своето реализиране при този екип“, допълни кметът Вяра Церовска.
Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова сподели, че се радва да присъства на откриването на една много красива и хубава сграда, която перничани ще ползват, както и служителите на администрацията, които са над 300.
„Освен че е подобрена функционалността на административната сграда, в този проект има нещо по-иновативно и това са фотоволтаици, които са монтирани на покрива и ще намалят потреблението на ел. енергия. Поздравявам екипа на общинската администрация за поредната придобивка и успех на останалите проекти, по които работим, така че Перник да бъде много по-добро място за живеене“, заяви министър Аврамова.
Главната цел на проекта е увеличаване на експлоатационната годност на сградата чрез основен ремонт, саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност, както и осигуряване на подходяща рентабилна и енергоефективна инфраструктура, спомагаща за устойчивото развитие и подобряване конкурентоспособността на градския ареал на община Перник.