Чешка суперкола атакува рекорда на “Льо Ман”

Чешката инженерингова компания Performance Solutions представи суперкола, с която има намерение да доминира на легендарното трасе Circuit de la Sarthe, известно още като “Льо Ман”. Автомобилът излиза в тираж от само 18 бройки, като цената му все още не е известна.Името Mosquito е взаимствано от най-бързия самолет от Втората световна война – британския многоцелеви бомбардировач De Havilland Mosquito. При дължина от 4420 мм, широчина 1990 мм и междуосие от 2650 мм теглото на автомобила е 974 кг. Суперколата е построена според всички изискванията на FIA, като е получила олекотена рама и каросерия от въглеродни нишки.

Машината се задвижва от атмосферен V8 двигател с мощност 608 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Скоростната кутия е 6-степенна, като предавките се сменят от волана. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,9 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч.

В оборудването на Mosquito влиза система Active Ride Control (ARC), която компенсира вибрациите на каросерията с промяна на твърдостта на амортисьорите. Колата е получила и аеродинамика с голяма притискателна сила и нисък коефициент на челно съпротивление.

Самата фирма Performance Solutions се занимава с технически консултации, но участва активно в автомобилния спорт, военната промишленост и в разработката на транспортни средства със специално предназначение.

 

 

 

Източник: topgear.bg