Юношите на „Марек Юнион-Ивкони” прегазиха ЦСКА насред София

Дупнишките таланти завършиха шампионата по чудесен начин.
  • Дупнишките волейболисти завършиха редовния сезон с престижен успех, започват подготовка за финалния турнир

    Юношите старша възраст на волейболен клуб „Марек Юнион-Ивкони” завършиха редовния сезон в Група „А” на Държавното първенство със стил и класа. Дупничани победиха като гост един от най-силните отбори в страната – ЦСКА, с 3:1 (25:22, 17:25, 25:22, 25:23) гейма. Двата тима вече си бяха осигурили класиране за финалната фаза на надпреварата, но това не прави по-малко достойна победата на дупнишкия клуб.
    „Мачът с ЦСКА не беше от голямо значение, тъй като и двата отбора се класираме на финали. Беше повече за престиж. Те стават втори в групата, а ние трети. Все пак се радвам, че успяхме да ги победим насред София”, каза пред „Вяра” наставникът Радослав Асенов.
    Старши треньорът коментира и предстоящия финален турнир, където сили ще премерят най-добрите 8 отбора в България. След жребий се определят 2 групи от по 4 тима. В груповата фаза те ще играят на принципа „всеки срещу всеки”, като първите два състава от групите играят на кръст на полуфиналите. Градът – домакин на финалния турнир, все още не е ясен.
    „Определено беше трудно да се класираме и съм много доволен, че успяхме. Финалната фаза ще бъде много интересна и оспорвана. Този турнир е тежък, тъй като се играе в пет дни и ще се състои от 1 до 5 май. Остават седем седмици и трябва да се подготвим добре. Там ще срещнем и отборите на „Черно море” (Варна), „Виктория волей” (Пловдив), „Пирин” (Разлог) и още три отбора след квалификации. Надявам се момчетата да са здрави през тези повече от седем седмици и да дадат всичко от себе си. Сега следващата цел е да прескочим груповата фаза на финалите”, завърши младият специалист.