Танцов клуб „Мехомия“ от Разлог празнува 10-и юбилей, показаха автентични облекла на ревю в Девин

Танцов клуб „Мехомия“ от Разлог взе участие в семинар по български фолклор, организиран ежегодно в Девин от доц. Георги Гаров. Участието съвпадна с 10-ия рожден ден на клуба. Танцов клуб „Мехомия“ е създаден на 9 март 2009 г. По време на семинара бе организиран концерт в салона на читалището в гр. Девин. Участие в него взеха домакините „Девин денс клуб“, Роял бенд със солист Кинче Вълчева, Милко Бошнаков, ТК „Воденица“ – Хасково, ТК „Чайка“ – Бургас и Поморие, ТК „Жар“ – Казанлък и Танцов състав при читалище Мало Конаре.


Атракцията на събитието бяха юбилярите от ТК „Мехомия“, които откриха концерта със спиращо дъха ревю на автентични облекла от Разложко. Финалът на концерта бе поверен също на разложани, които вдигнаха на крак публиката с впечатляващи мъжки и женски танци, и патентованото от „Мехомия“ хоро под съпровода на жива музика. Режисьор на концерта беше доц. Георги Гаров.
С много емоции членовете на танцовия клуб посрещнаха рождения си ден. Изненади имаше както за рождениците от техните приятели от гостуващите танцови клубове, така и от рождениците за хората, които са част от тяхната история.

Със забавни и трогателни подаръци и изпълнения танцьорите благодариха на ръководителя им Данаил Атанасов, създателя им доц. Георги Гаров и екскорепетитора и приятел на всички Стефан Йорданов.
Както се полага на рожден ден, ТК „Мехомия“ получи от НЧ “15 септември 1903-1909 г.” – Разлог торта със свещички.