Учениците на ПМГ правят благотворителен концерт в Кюстендил за болния от левкемия Тони Костов

  • Предстои му трансплантация на костен мозък, но не достигат още 158 500 евро

 

Благотворителен спектакъл под надслов „Децата на Кюстендил заедно за Тони” ще се проведе на 15 март от 18 ч. в Общинския драматичен театър. Концертът е организиран от учениците на ПМГ в подкрепа лечението на Тони Костов. В поканата за концерта учениците са поместили и стихове на 10-класника Антонио Еманоилов: „Случвало ли ти се е на човек в беда да подадеш ръка? Но не за собствена облага…, от човечност…”

Тони Костов е бивш възпитаник на гимназията. Младежът се лекува от левкемия, като в момента е в болница в Германия. Предстои му трансплантация на костен мозък, като за операцията са необходими 220 000 евро, а по сметката има около 120 хил. лв., или 61 500 евро!

Още 158 500 евро не достигат, а се очаква трансплантацията да бъде през месец май.

„Все още няма отговор от Министерството на здравеопазването на подаденото искане за формуляр S2, а и без отговор не можем да получим DMS номер!”, казват организатори на кампанията за набиране на средства за лечението на момчето.

“Тони е позитивно настроен и е добре. За съжаление сумата по сметката му е много малка, а трансплантацията наближава. Както знаете, са необходими 220 000 евро. Много са, знам, но на толкова е оценен един млад човешки живот”, пише на страницата във фейсбук „Да помогнем на Тони да пребори левкемията”.

Ето как можете да помогнете на Тони

Дарителска сметка

IBAN BG25 SOMB913010661562 01

BIC SOMBBGSF

Общинска банка

Титуляр: Тони Тончев Костов

PayPal anatoli.kostov@gmail.com