ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ УСТАНОВИ ЗА 7-МИ ПЪТ КРАЖБА НА ТОК ОТ ЛУКСОЗНА КЪЩА В ДРАГАЛЕВЦИ

Екипи на ЧЕЗ Разпределение установиха за 7-ми пореден път луксозна къща в кв. Кинозцентър-Драгалевци да консумира неправомерно електроенергия. Компанията е подала сигнал до органите на МВР и очаква огледна група.

Къщата е с преустановено електрозахранване заради неплатени задължения от 2017 г., а клиентът е с образувано досъдебно производство през 2018 г., заради предходните си нарушения. Кражбите на електроенергия на къщата до момента винаги са реализирани чрез директно присъединяване към електроразпределителната мрежа, като последното, установено днес, нарушение е изпълнено с изграден допълнителен кабел под земята.

26% от нарушителите са регистрирани повече от веднъж за кражба на ток, като 980 от тях са с над 3 съставени протокола през последните три години. ЧЕЗ Разпределение очаква нови правила, които да въведат строги санкции не само по отношение на цената, но и по отношение на срока за дотаксуване на електроенергия за некоректните потребители. Кражбите на ток влошават качеството на електроенергията за всички клиенти. Необходима  е да има обществена нетърпимост, ускорени процедури, ефективни и по-тежки санкции срещу извършителите, за да се защити интересът на коректните граждани.