Петричкият „Беласица” загуби от „Вихрен” с автогол

Отборът на „Вихpeн”

Около 700 зрители наблюдаваха дербито от 21-вия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Вихрен” (Сандански) и „Беласица” (Петрич). Течеше първата минута, когато Тодор Кръстев от гостите след самостоятелна акция се озова в удобна позиция за стрелба, шутира, но топката попадна в ръцете на вратаря на „Вихрен” Симеон Симеонов.
Натискът на петричките футболисти се усещаше повече по десния фланг, където Таушанов-Спасов-Кръстев се представиха много добре. От 12-ата минута нататък домакините изнесоха играта си по-напред и градяха атаките си чрез Якимов, Петков и Чепилов. Често компания им правеше десният защитник Димитър Калчев, упражнявайки натиск пред вратата на гостите. В 14-ата минута Калчев повали устремилия се Кръстев, преди да стреля, две минути по-късно Костов се намеси навреме и изби топката от краката на Петков. Французинът Родриг Нанителамио завърши образцова атака на домакините по левия фланг, изпращайки кълбото на сантиметри над напречната греда на „Беласица”. Веднъж и вратарят на гостите Захари Димитров, който наблюдаваше много внимателно играта на терена, напусна наказателното поле и изпревари насочената топка към Божидар Божилов. До края на първото полувреме не се случи нещо особено и пред двете врати.

Феновете на „Беласица”

Второто полувреме започна също с голова ситуация за отбора на гостите, след като Смилков с далечен удар опита да изненада вратаря на „Вихрен” Симеон Симеонов, топката тупна пред стража и излезе в аут. В 52-рата минута Шамкалов се намеси навреме, избивайки топката от краката на Чепилов. Появиха се и някои груби прояви, които главният съдия навреме парира и декорира в жълто нарушителите. В 61-вата минута Георги Спасов напредна с големи крачки и насочи топката от движение срещу вратаря Симеон Симеонов, но тя прелетя на сантиметри в аут. Най-неочакваният и неприятен момент за отбора на „Беласица” дойде в 70-ата минута, когато след остро центриране отляво в наказателното поле на гостите топката направи карамбол от тройката Шамкалов-Кръстев-Спасов и се озова в мрежата за 1:0. До края на мача, включително и в продължението, петричките футболисти се пренесоха изцяло пред наказателното поле на домакините, но само веднъж имаха чисто голово положение. В 83-тата минута – когато влезлият в игра Христо Петров не успя да донесе радост на феновете на гостите. Футболистите на „Вихрен” спечелиха три точки и вече са трети в таблицата за временно класиране на групата.
След мача наставникът на „Беласица” Иво Тренчев сподели, че са играли като равен с равен, но загубата в Сандански е като тази в Петрич от „Оборище”. „Доволен съм от старанието на футболистите, но не и от резултата. Загубихме с автогол, но и това нещо го има във футбола. Отборът на „Беласица” е сравнително млад тим, с изключение на Благой Наков и Владимир Кабранов, всички останали момчета все още не са показали своя истински потенциал. Според мен имаше две дузпи в наша полза и двама от отбора на домакините бяха за гонене -това бяха Даниел Златков и Димитър Петков”. Следващият мач на „Беласица” е в сряда на стадион „Цар Самуил” от 15 часа срещу „Марек” (Дупница), а на „Вихрен” – срещу „Спортист” в Своге.