„Марек Юнион-Ивкони” завърши сезона с поражение от „Левски” в Дупница

Дупничани не успяха да се класират за плейофите.

„Марек Юнион-Ивкони” приключи със загуба сезона в Суперлигата. Дупничани отстъпиха с 1:3 (20:25, 26:24, 21:25, 18:25) гейма у дома на „Левски” в последния кръг от редовния шампионат на волейболния елит. Момчетата на наставника Виктор Карагьозов показаха добра игра на моменти, като най-силната им част бе втората, която спечелиха с 26:24.
Топреализатор на мача бе Иван Петров от гостите с 21 точки (2 блокади, 4 аса), а Трифон Лапков добави 16 пункта (2 блока). За дупнишкия клуб с 15 точки се отчете Светослав Иванов.
Това бе шестнадесетото поражение на „Марек Юнион-Ивкони”, като с 6 успеха и 19 точки завършва на девето място в крайното класиране и остава извън зоната на плейофите. Това е и едно от най-слабите представяния на дупничани през годините им в най-елитната волейболна дивизия. Съставът вече няма официални срещи и ще бъде разпуснат във ваканция.
„Левски” пък остана шести и ще се изправи срещу шампионите от „Нефтохимик 2010”. Домакинско предимство в плейофната серия ще имат бургазлии, които завършиха на трето място.