Антъни Станимиров с кон Ахил с втора поредна победа на кушията за Тодоровден в планинското село Богослов, Любослав Николов най-малкият участник

Победителят с коня Ахил летят към победата.
  • 17 участници се включиха в традиционната надпревара, Ивона Георгиева в народна носия и Адриана Ардалска развяха родния трибагреник

 

 

Антъни Станимиров стана победител на традиционната кушия за Тодоровден в кюстендилското село Богослов за втора поредна година. 24-годишният младеж и този път заложи на коня Ахил. Втори в надпреварата остана 22-годишният Йордан Анев, а третото място спечели 28-годишният Митко Димитров.

Ивона Георгиева

И тримата призьори са от село Богослов, а доброто им представяне бе възнаградено с паричен стимул от кмета на населеното място Румен Веселинов.                                “От село Богослов съм. Яздя от малък, а това ми е 5-а победа в кушията от над 10 участия. В момента се занимавам с дърводобив, тъй като прекъснах висшето си образование. Конят, с който спечелих – Ахил, не е мой, но аз постоянно съм с него и се грижа за него, все едно е мой. Не е трудно да яздиш, трябва да обичаш коня си”, сподели победителят.

Адриана Ардалска

17 участници се включиха в кушията, този път само мъже. Две от участничките през годините – Ивона Георгиева и Адриана Ардалска, пристигнаха с конете си, но не се състезаваха. Ивона бе облечена в народна носия и с родния трибагреник в ръка. Най-малкият участник в надпреварата бе 12-годишният Любослав Николов, за когото това е четвърто участие.