Красимир Манев и конят му Рижко спечелиха надбягванията в Бистрица

Победителят в надбягванията Красимир Манев
  • Местен жител бе ударен от кон след края на състезанията, закараха го в болницата

Красимир Манев с коня си Рижко е големият победител от конните надбягвания в дупнишкото село Бистрица. Стотиците зрители първо поздравиха бащата на победителя – Красимир Маев, а самият Кристиян бе посрещнат като герой в село Бистрица.

Кметът Методи Чимев награди най-атрактивния участник – Валентин Михалчев, с 60 лв.

Той е първият местен победител на надбягванията от няколко години насам, когато купите безапелационно бяха спечелвани от ездачи от Дупница. Отлично се представиха и  братята коневъди Асен и Атанас Орозови. Кметът на Дупница Методи Чимев награди с 60 лв. най-малкия участник Валентин Михалчев.

Кметът Кирил Огненски и клисарят Славчо мереха при състезанието с трупите.
Извън терена, след  състезанието собственикът на коне Агапи бе контузен от кон и закаран с линейка в Спешна помощ.

Състезанията минаха при перфектна организация от страна на община Дупница и кмета на Бистрица Кирил Огненски. Полиция обезпечи реда и сигурността в празничния ден. Стотици дойдоха да наблюдават надбягванията и състезанията с теглене на трупи.

Асен Орозов с красивия си кон Шери след тегленето на трупи
Виктор Петров доведе на кушията внука си Михаил.

Бившият служител от военния завод в Дупница Крилчо Крилчев сподели, че досега не е изпуснал нито една кушия и сподели, че състезанието много му е харесало. Синът на известната бистричанка Искра Караколева дойде на празника с децата си Мария и Ивелин. Дупничанката Виолета Манчева дойде със сина си Александър. Дупничанинът Виктор Петров доведе на кушията внука си Михаил.

Момент от  състезанието
Крилчо Крилчев от ЗИО-Дупница

Подробности в печатното издание