Танцов състав „Пирински полъх“ празнува с концерт 8-и ЧРД

Танцов състав „Пирински полъх“ от Добринище празнува 8 години от създаването си с концерт. Публиката възнагради с нестихващи аплодисменти таланта и усилията на участниците в празничното събитие и ръководителката на състава Валентина Друнчилова. Сред официалните гости на честването бе и кметът на община Банско и неговият екип. В специален поздравителен адрес Икономов се обърна към талантливите изпълнители с думите: “Помня вашата поява на сцената преди осем години и искрено се радвам от постигнатото от вас през този кратък период. Бил съм свидетел на вълнението, което предизвиквате у многобройните ви почитатели по време на вашите изпълнения и съм убеден, че още дълги години ще срещате възторг и аплодисменти в прослава на българските традиции, на българското танцово изкуство, на родния фолклор. Защото вашият състав е стъпил здраво на добринишкия корен, на изконното, на стойностното и непреходното.

Бъдете живи и здрави! Пренасяйте в сърцата си красотата на танцовия фолклор, предавайте я на децата ни, показвайте я и на света”.
Преди осем години в курортния град Добринище се заражда малка танцова група от дванадесет жени, които са твърдо решени да покажат характерните хора от региона пред публика. Не след дълго танцовият състав става неизменна част от читалищната програма. Няколко години по-късно е създаден и детският танцов състав „Пирински полъх“, който днес наброява шестнайсет деца.