Отново бум на пожарите в Кюстендилско, само за седмица вилняха 70 пожара

  • 7 от виновниците за огнените стихии отнесоха актове, огън изпепели 4 къщи, бунгало и фургон в Кършалево

 

Бум на пожарите в Кюстендилско отчитат от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Само за седмица са възникнали 10 пожара с преки материални загуби и 60 пожара в сухи треви и храсти.

Съставени са 7 акта по ЗМВР за установяване на административни нарушения, за изгаряне на сухи растителни отпадъци.

Само през вчерашния ден огнеборците в региона са гасили 21 пожара. Повечето са причинени от небрежно боравене с открит огън. 4 от пожарите са нанесли материални загуби.

Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в землището на с. Кършалево. Огънят се е развил върху площ от 300 дка.

Вследствие на инцидента са изгорели 4 къщи, бунгало и фургон. „Все още се установява чия собственост са къщите, тъй като по време на възникването на инцидента не е имало хора в тях. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите е предотвратено разрастването на пламъците“, коментира говорителят на ОДМВР-Кюстендил Катя Табачка.

Пожарът в с. Църварица е тръгнал от селскостопанска постройка, която е изгоряла, изгорели са и 2 куб. м дърва за огрев и 1 дка овощна градина. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУ-Кюстендил.

Пожар в с. Яхиново, причинен поради небрежност – запалени са сухи треви в двор, е унищожил барака и 10 овощни дръвчета. Горя гора в землището на Бобов дол. Огънят е обхванал низово 280 дка. Унищожени са 10 дка широколистна гора.

При възникналите пожари през последните дни са унищожени 10 дка широколистна гора, сгради с площ 200 кв.м, 2 фургона и 15 кв.м покривна конструкция.