Галавечерта на „Квадратурата на кръга” завладя публиката в Сандански

Кметът Кирил Котев с актьорите на сцената
  • Учениците от Земеделската гимназия спечелиха бурни аплодисменти за актьорската си игра

  • Кметът Кирил Котев поднесе кошница с цветя на творческия колектив

Сдружение “Ключ към щастие” представи постановката “Квадратурата на кръга” в Дома на културата в град Сандански при огромен интерес. Младежкият театър към НЧ “Отец Паисий – 1919” обиколи почти всички села в общината, за да създаде настроение и да разнообрази живота на местните граждани.

Магдалена Подгорска, Тони Бъчваров и Красимир Тюфекчиев се снимаха заедно артистите.

Представлението в Дома на културата беше заключително по проекта “Театралното изкуство като средство за израстване и личностно развитие на младежта” и приключи с галавечер на чаша вино и хапки. Артистите – ученици от Земеделска гимназия “Климент Тимирязев”, спечелиха сърцата на публиката в големия салон и получиха бурни аплодисменти за изключителната актьорска игра. Сценарият на постановката е на Лили Стойкова – педагогически съветник и психолог.
Кметът Кирил Котев поднесе кошница с цветя на творческия колектив на сцената.

Марияна Димова (вдясно)

За първи път театрална постановка в Дома на културата посетиха младежите със специални потребности, които всеки вторник се срещат с кмета, за да обсъждат проблемите за достъпна среда в града и общината. Те бяха доволни и радостни от прекрасните емоции, предизвикани от талантливите актьорски изпълнения.

„Насладихме се на една театрална постановка, която първо бе само идея, после се превърна в няколко папки хартия, а накрая успя да ни завладее с живо, емоционално представление, която емоция може да ти донесе само театърът.

Лили Стойкова (в средата)

Шест месеца репетиции, 14 натоварени петъка и съботи в 14 населени места в общината, тези млади актьори заедно с целия екип на Сдружение „Ключ към щастие“ редиха декори и сцена, проверяват реквизити, озвучаване, светлини.
Струва си, защото публиката, аплодисментите и вълнението от срещата носят удовлетворението, което артистът изпитва при вдигането на завесите”, коментира и кметът Кирил Котев.