Изграждат водопроводна мрежа в Рударци, ремонтират и път за 5 826 000 лв.

Изграждане на улична водопроводна мрежа за висока зона с. Рударци ще подобри условията на живеещите в едно от големите пернишки села. Проектът предстои да бъде реализиран тази година, съобщи кметът на населеното място Богдан Богданов по време на приемен ден. В срещата участие взеха общинските съветници Мирослава Николова, Ивайло Богданов и Иво Петров. Те обясниха, че проектът е включен в Поименния списък за капиталови разходи на община Перник за 2019 година, който е гласуван от местния законодателен орган.
Обсъдена беше и реализацията на проекта за основен ремонт на пътя Рударци – Кладница в участък от 9 километра. Кметът Богдан Богданов уточни, че има стартирана обществена поръчка. Стойността на проекта е 5 826 000 лв. без ДДС. „Преди да започнат строителните дейности, задължително трябва да бъдат отстранени водопроводните аварии и да се смени старият етернитов водопровод“, посочи още той.
Кметът се обърна с призив към местните жители при пролетното почистване на стърнища и треви да не горят тревните отпадъци, тъй като за палежи ще бъдат налагани сериозни санкции над 500 лева. Според статистиката на „Пожарна безопасност и защита на населението” от началото на месец март до момента в област Перник има възникнали над 600 пожара, последният от които най-скорошан е в Рударци.
В отговор на питане от местните жители за увеличаване броя на курсовете по маршрута Кладница-София общинските съветници поеха ангажимент да проверят сроковете и възможностите за промяна в изпълнението на транспортната услуга.