Младите футболисти на „Локомотив” (Сф) надвиха „Беласица” в Петрич

 

Младите футболисти на „Локомотив” (София) победиха ОФК „Беласица” в мач от 14-ия кръг в първенството на зона „София” за юноши младша възраст. Двубоят се игра в Петрич пред около 200 зрители и бе ръководен от съдийска тройка начело с Геро Писков и асистенти Павел Любенов и Христо Касареев.

Мачът мина под диктовката на младите столични „железничари”. Михаил Иванов, Крис Колев, Алекс Любенов, Иван Петков и Алекс Нинов бяха постоянна заплаха за защитата на петричкия тим. Вратарят на домакините Тодор Димитров на няколко пъти показа завидно майсторство. В 11-ата минута Алекс Нинов отблизо озори вратаря на „Беласица”. 9 минути по-късно Иван Петков бе близо до отбелязване на гола. Димитър Малев с глава насочи кълбото към вратата на гостите, но вратарят им Константин Иванов не допусна попадение. В 27-ата минута при меле пред вратата на петричани Михаил Иванов стреля, вратарят Тодор Димитров изби в краката на включилия се Константин Нинов и отново отлична проява на стража на „Беласица”. В 32-рата минута Иван Петров с директен обстрел от фаул изпрати топката на сантиметри отляво на вратаря на домакините Тодор Димитров. В 36-ата минута след центриране от фаул отляво Константин Нинов извиси топката високо в наказателното поле на „Беласица”, Крис Колев я насочи с глава към Михаил Иванов и последният отблизо не успя да насочи топката в мрежата.

След почивката картината на терена не се промени. В 47-ата минута Крис Колев отдясно навлезе в наказателното поле на домакините и стреля от движение ниско по тревата, но кълбото прелетя на сантиметри от далечната греда в аут. В 53-тата минута Димитър Малев тръгна на скорост по левия фланг с топката, напредна, центрира в наказателното поле на гостите, но там нямаше кой от колегите му да отклони кълбото в мрежата. Минута по-късно при центриране в наказателното поле на столичани Мартин Лидеров едва не си отбеляза автогол. В 58-ата минута падна първият гол в срещата в полза на „Локомотив”. Тогава Михаил Иванов отдясно напредна в стил Стоичков, надбяга защитата на „Беласица” и по диагонала изпрати топката в далечния ъгъл за 0:1. От този момент нататък футболистите на „Беласица” често се оголваха в защита и тръгнаха да изравняват резултата. На два пъти Мартин Лидеров от гостите се намеси навреме и изби топката от краката на Любомир Димитров от „Беласица”. Последната атака в мача бе за отбора на младите „железничари”, след като Иван Петков нахлу на скорост в наказателното поле на домакините и стреля силно отблизо, но вратарят на „Беласица” Тодор Димитров реагира навреме.

След тази загуба отборът на юноши младша възраст на ОФК „Беласица” заема 9-ото място с 10 точки във временното класиране, като от общо изиграни 12 мача имат 8 загуби, 1 равенство и 3 победи. Водач в таблицата е столичният „Левски” с 36 точки. Направи впечатление, че дори и в разширения състав на петричкия тим не бе вписано името на Трайчо Тасков. Следващият мач на отбора на младша възраст на „Беласица” (Петрич) е срещу „Левски” в София в неделя, 24 март, от 11,30 часа на „Герена”.