Новият модел на Bugatti ще се казва Royale

Компанията Bugatti ще представи през 2023 г. напълно нов модел, който ще получи електрическо задвижване. Седанът ще се казва Royale и ще бъде изграден на удължената платформа, използвана за Porsche Taycan.При направата на автомобила инженерите на френската марка ще заложат основно на карбон и алуминий, за да постигнат по-ниско тегло.

В същото време дължината на седана ще е по-голяма от тази а Taycan, която е 4,85 метра. Най-вероятно Royale ще е дълъг над 5 метра, а в дизайна му ще бъдат използвани елементи от моделите на Bugatti от миналия век. Един от тях е легендарният Type 41, който се появи преди 100 години.

Тъй като Porsche Taycan ще предлага мощност от 600 к.с., бъдещият модел на Bugatti ще развива повече – около 870. Това ще стане благодарение на трите електромотора, с които ще бъде оборудван луксозният седан. Той ще разполага още със система за задвижване на четирите колела, специални акумулатори, както и с технология за автономно придвижване от 4-о ниво, която позволява на автомобила да се движи без намеса на водача.

Що се касае до цената на бъдещия Royale, тя ще бъде по-ниска от тази на хиперколата Chiron. Очаква се, седанът да струва около милион долара, като ще бъде произведен в по-голям тираж от този на Chiron.

 

 

Източник:topgear.bg