„Банско” победи „Балкан 1929” като гост с два гола

  • Почетното попадение за домакините отбеляза Кристиян Ковачев

Мъжкият футболен отбор на “Банско“ инкасира втора поредна победа, след като надви „Балкан 1929” като гост в мач от междинния 22-ри кръг на Югозападната трета лига.
Двубоят стартира с динамично темпо, а отборите още в първите минути подадоха сериозна заявка за отбелязване на гол. Въпреки скоростната игра обаче до по-сериозни опасности в началото така и не се стигна. В 19-ата минута гостите успяха да открият резултата. Недобра преценка на защитата на домакините подари пряк свободен удар в полза на гостите. Последва брилянтно изпълнение от страна на Петър Лазаров, при което топката рикошира в горната греда и не остави никакъв шанс на стража на “зелените” да реагира. В 27-ата минута тимът на ”Банско“ стигна до ново голово положение, при което само късметът покри домакините. След изпълнението на ъглов удар футболист на гостите стреля опасно с глава, но топката премина на сантиметри от страничния стълб. 4 минути по-късно натискът на банскалии достигна своя предел. Нов пряк свободен удар в тяхна полза можеше да промени за втори път резултата.
Въпреки че кълбото тупна коварно пред вратаря на “зелените” Александър Яворов, младият футболист успя да отрази удара. До края на полувремето отборът на “Балкан 1929“ не успя да притесни отбраната на “Банско“ и двете страни се оттеглиха на почивката при резултат 0:1.
Второто полувреме започна кошмарно за ботевградчани. 2 минути след подновяването на играта гостуващият тим стигна до второ попадение след премерен удар от дистанция на бившия футболист на “Чавдар“ (Етрополе) Симеон Вешев. Стражът на “зелените” не прецени хубаво ситуацията и не реагира. Ранното попадение вкара известен шок сред футболистите на “Балкан 1929”. Въпреки това те показаха характер и активно започнаха да преследват съперника си, в опит да променят развоя на срещата. Домакините демонстрираха агресивност и борбеност и притиснаха гостите в тяхната половина. Стигна се до няколко добри възможности за отбелязване на гол. В 84-тата минута ”Балкан 1929“ успя да реализира едно попадение във вратата на банскалии след отборна комбинация, завършена от Кристиян Ковачев за 1:2. Вдъхновени от попадението, балканци се хвърлиха с последни сили в ожесточена битка. Тимът на “Банско“ се отбраняваше умело и едвам удържа натиска на домакините.
С тази победа отборът на „Банско” е пети във временното класиране с 41 точки, а „Балкан 1929” – 16-и с 18 точки. В събота, 23 март, отборът на „Банско” има второ поредно гостуване, този път в Ихтиман на местния „Ботев”.