„Марек” посреща „Спортист” (Своге) без двама от основните си реализатори

Дупничани имат проблем с реализирането на голове.

„Марек” ще се изправи срещу „Спортист” (Своге) с куп кадрови проблеми. Срещата на стадион „Бончук” със сигурност пропускат капитанът Росен Йорданов и Димитър Владимиров. Първият е наказан за два мача, докато вторият е със спрени игрови права за още една среща. Липсата на двама от основните реализатори още повече утежнява ситуацията на марекчани в нападение, които не успяват да поразят противниковата врата вече четвърти пореден двубой. Те не се разписаха при загубата от „Вихрен” с 0:2 и три поредни нулеви равенства с „Рилски спортист”, „Пирин” (Разлог) и „Беласица”.
Под въпрос до последно ще бъдат и контузените Робертино Атанасов, Даниел Георгиев и Антонио Арсов, за чието участие в мача ще се решава минути преди началото му.
В момента дупничани се намират на 11-о място в Югозападната трета лига с актив от 26 точки. Съперникът им от Своге е на предпоследната позиция в таблицата с 15 пункта.
„Спортист” победи силния отбор на „Вихрен” в сряда с 2:0, което говори, че се намира в подем. Ние скоро загубихме с този резултат от тима от Сандански, което говори, че силите в групата са доста изравнени. Да, гостите ни са предпоследни, но ние играем по-слабо срещу по-скромните противници, така че трябва да внимаваме”, казаха пред „Вяра” от треньорския щаб на „Марек”.
Двубоят е в събота от 15 часа на дупнишкия стадион „Бончук”.