„Беласица” и „Марек” завършиха 0:0 в Петрич, резервата Христо Петров удари играч на дупничани сред мача

  • Треньорът на „Марек” Ц. Видински: Не отсъдиха две дузпи в наша полза

  • Наставникът на „Беласица” Иво Тренчев: Противниковият отбор игра на ръба на грубостта

 

Оспорван двубой изиграха футболистите на „Беласица” и на „Марек” (Дупница) на стадион „Цар Самуил” в Петрич. Срещата от първенството на ЮЗ трета лига завърши наравно 0:0. След последния съдийски сигнал резервата на „Беласица” Христо Петров удари Иван Влахов, при което съдията Вилиян Видинов му показа директен червен картон.
Първите минути от двубоя започнаха в полза на домакините. В 13-ата минута Марти Таушанов отне топката от левия защитник Евгени Гроздин, навлезе в наказателното поле на „Марек”, но там се засуети и проигра чисто голово положение. В 27-ата минута Благой Наков изпълни ъглов удар и Таушанов с глава от 7-8 метра отново не успя да изненада вратаря Костадин Гоцев. Първата сериозна атака гостите сътвориха в 30-ата минута, която завърши с директен обстрел на Робертино Атанасов, но петричкият вратар Захари Димитров не допусна попадение. Аспарух Шамкалов насочи с глава топката в наказателното поле на дупнишкия тим, Таушанов я насочи остро зад защитата, но там нямаше никой от съотборниците му.

В 36-ата минута Александър Близнаков със страхотен шут
от 30 метра насочи топката към вратата на домакините, но Захари Димитров отново не допусна попадение. В 42-рата минута Марти Таушанов не успя да насочи топката към свободните Георги Спасов и Благой Наков. 2 минути преди края на полувремето в наказателното поле на гостите бе изсипана висока топка, Марти Таушанов се пребори с вратаря Костадин Гоцев, кълбото отиде у Благой Наков, но шутът му бе неточен.

Втората част на срещата също започна с опасност пред вратата на гостите, където Марти Таушанов се озова в удобна позиция за стрелба и от 7-8 метра изпрати топката на сантиметри отляво на Костадин Гоцев. В 57-ата минута се стигна до куриозна ситуация, след като върната топка от отбора на гостите премина през крака на вратаря Костадин Гоцев, но стражът успя да се коригира, изтича и отклони посоката на влизащото в мрежата му кълбо. До края на полувремето на два пъти десният защитник на „Беласица” Александър Смилков с топовни изстрели накара вратаря на „Марек” Костадин Гоцев да се опъне докрай и да не допусне гол.

Старши треньорът на марекчани Цветан Видински коментира след мача: „Реален резултат. Имаме претенции към съдиите, които според мен не отсъдиха две дузпи в наша полза. Като цяло мачът беше тежък, но съм доволен от спечелената точка на стадион „Цар Самуил”. Следващия мач ще домакинстваме на „Спортист” (Своге)”.
Старши треньорът на „Беласица” Иво Тренчев заяви: ”Като цяло отборът игра добре. Футболистите на „Марек” играха на ръба на грубостта. Не си реализирахме головите положения и така се стигна до нулево равенство. Щастливи гости, след като спечелиха точка на „Цар Самуил”. Вече мислим за следващия мач, в който ще гостуваме на „Рилски спортист” (Самоков)”.