Отрязаха два опасни клона от върба в жк „Развесена върба” в Дупница

Работници към кметството почистват отрязаните два големи клона.
  • В близките дни ще стартира процедура за премахването на над 250 опасни дървeта на територията на цялата община

    Две големи разклонения на върба в жк „Развесена върба” бяха отрязани от работници към община Дупница. По-малки клонки от дървото са падали върху паркирани автомобили, както и в двора на намиращата се наблизо къща. Живеещите в района са подали няколко жалби до кметството, в които са се оплакали и алармирали, че някой минувач може да пострада.

  • Движението по улица „Вардар” бе спряно за малко във вчерашния следобед.

  • От отдел „Екология” към община Дупница са взели нужните мерки и разпоредили клоните да бъдат подкастрени. Във вчерашния следобед движението по улица „Вардар” бе спряно за малко, докато служителите към кметството отрежат разклоненията и ги натоварят в камион.
    В близките дни ще стартира процедура за пазарна консултация и определяне на прогнозна стойност за премахване на над 250 опасни дървета. Само за последните 4 години в деловодството са постъпили над 1200 заявления от селски кметове, наместници и граждани за опасни дървета на територията на цялата община Дупница.
  • Двете опасни разклонения, които бяха подкастрени.

    След пазарната консултация ще последва и обявяване на поръчка за премахването на опасните дървета, обявиха от пресцентъра на кметството.