Футболни фенове от Петрич обградиха автобуса на „Марек”, искали саморазправа

Моменти от двубоя между „Беласица” и „Марек”. Снимка: Ташко Сульотов (На малката снимка: Старши треньорът на „Марек” Цветан Видински)

Разправии белязаха края на футболната среща между отборите на „Беласица” и „Марек” (Дупница) в Петрич. Двата тима са известни с оспорвани и напрагнети мачове помежду си. И последната им среща от междинния 21-ви кръг в Югозападната трета лига не мина леко. Двубоят на стадион „Цар Самуил” завърши 0:0, но сцените на напрежение се разиграха извън терена. След като защитникът на „Марек” Иван Влахов получи плесница от Христо Петров от домакините, разправията се е пренесла и пред съблекалните. На паркинга изнервените петрички фенове поискали саморазправа с треньорския щаб и футболистите от Дупница, разказа треньорът на дупничани Цветан Видински. По думите му ултрасите на „комитите” обградили автобуса на марекчани и не позволявали на возилото да потегли, докато наставници и играчи стоели вътре и чакали намесата на полицията.
„Страстите се разгорещиха в края на самия двубой. Малко по-късно аз и треньорът Светльо Георгиев се прибирахме първи в автобуса, а след това и играчите. Около петдесетина фенове на „Беласица” наобиколиха рейса и опитаха саморазправа. Точно в този момент нямаше полиция. Органите на реда закъсняха и дойдоха малко по-късно. Явно повечето от тях вече си бяха тръгнали и бяха останали малко полицаи на стадиона. Те се появиха минимум 5-6 минути след случилото се. През цялото това време ние стояхме вътре, в самия автобус, и не знаехме какво да правим и какво ще се случи. За щастие не се стигна до сериозни ексцесии. Браво, че имаше ръководители на „Беласица”, които се намесиха навреме и не се стигна до по-сериозен инцидент. Феновете определено бяха готови за свада”, каза пред „Вяра” наставникът на „Марек” Цветан Видински.