Почина известният хирург д-р Славейко Поромински от Общинска болница „Св. Иван Рилски” в Дупница

Хирургът д-р Славейко Поромински (вдясно)

Докторската общност в Дупница се разделя с един от най-способните си лекари хирурзи. До последно д-р Поромински е изпълнявал задълженията си. Приятелят на Славейко от детските години – Георги, беше потресен от черната вест.

„Израснали сме със Славейко от деца, мечтата му беше да стане хирург и успя! Стана един от най-добрите хирурзи на Дупница, не ламтеше за постове и поемаше най-рисковите и спешни операции, спасил е живота на много хора.”

С. Иванова: „Д-р Поромински преди време спаси живота на баща ми, не позволи да му отрежат краката. От инсулта, който получи  моят баща, му бяха почернели стъпалата поради липса на оросяване. Всеки ден водех баща си с такси в хирургията при д-р Поромински. И лично докторът, не сестрата, с пинсета малко по малко му свали люспите на мъртвата черна тъкан и се появи розова, здрава кожа на краката. Колко много се бори за моя баща д-р Поромински! Много доктори не можаха да повярват на успеха от лечението. Моето семейство вечно ще му бъде благодарно, за нас д-р Поромински беше нашият спасител”.

Преди две години на курбан в Бобошево, пред стотици миряни, в присъствието и на медии д-р Славейко Поромински спаси живота на един от готвачите на курбана, човекът беше в инфарктно състояние. Д-р Поромински беше щастлив, че е имал късмета да бъде на точното място в точното време, че е спасил човешки живот на свят ден. Д-р Поромински беше пример на истински  православен християнин, който имаше своите професионални и човешки огорчения, но се държеше много мъжки и не ги показа.

Приятели, съграждани и пациенти изказват своите искрени съболезнования на семейството му.