Президентът Румен Радев: Случаят с апартаментите на управляващите надхвърля обхвата на имотна сделка

Президентът беше посрещнат от кмета Петър Паунов и Михаела Крумова.
  • Държавният глава коментира и новия състав на ЦИК

Случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността. Това каза в Кюстендил президентът Румен Радев.

„Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона, защото няма как тази Антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от Цветан Цветанов, да разследва Цветанов по „беззъбия“ закон, наложен от самия Цветанов.

Снимка за спомен с държавния глава и кмета на Кюстендил

Ако това не се случи, наистина можем да имаме сериозен проблем. Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на г-н Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква“, каза пред журналисти президентът Румен Радев.

Президентът взе отношение по новия състав на Централната избирателна комисия. Той каза, че утре е поканил на среща ръководството, за да обсъдят тяхната готовност и всички необходими мерки, така че да има спокойни, честни и прозрачни избори. „Имат много работа за вършене. Надявам се, че досегашната работа на ЦИК е една добра основа в това направление”, заяви Радев. Държавният глава коментира и Стратегическия съвет към президентството. „Създаденият Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, ролята и функциите на този съвет са ясно описани в указа, с който съм го назначил. А това е търсене на идейна алтернатива на статуквото, търсене на стратегически решения за бъдещето на България“. Държавният глава беше посрещнат от десетки граждани на Кюстендил. С някои дори се снима за спомен. След 1 час в града президентът бе изпратен от кмета Петър Паунов и председателя на Общинския съвет Михаела Крумова.