Ето го новият Chevrolet Corvette C8

Новото поколение на спортното купе Chevrolet Corvette засега е известно под индекс C8, като премиерата му презд публика трябва да се състои през лятото, а продажбите ще стартират в началото на 2019 г. Само преди няколко часа анонимен източник публикува снимка, за която се твърди, че е от закрита презентация на модела, организирана за специални клиенти.

Благодарение на това изтичане на данни, може да се предположи в какви цветове ще се предлага новия модел. Най-вероятно, той в много отношения ще си прилича с текущата версия C7, включително и по предлаганите опции. Очаква се, че Corvette C8 ще се получи 12 различни цвята, като най-любопитни са Zeus Bronze и Rapid Blue, които да достъпи и при сегашния Corvette C7.Що се касае до опциите, вече са известни и част от тях. Базовата верси яще се казва LT2, като под капака ще бъде разположен 6,2-литров V8 с директно впръскване на горивото и променливи фази на газоразпределението.

Характеристиките на двигателя са същите като при сегашния Corvette, но скоростната кутия ще е различна. За купето е предвидена трансмисия M1L – автоматик с 8 предавки и двоен съединител. Това потвърждава информациите, че за модела като опция ще е достъпна роботизирана кутия DCT.

 

 

Източник: topgear.bg