Дупнишкият театър представя комедийна постановка с намаление на билетите от 60%

Актьорите от ОбДТ „Невена Коканова” разсмяха дупничани с пиесата през октомври.

Актьорите от ОбДТ „Невена Коканова” ще представят комедийната пиеса „Почти като човешки глас” от Вичо Балабанов по случай 27 март – Международния ден на театъра. Заради празника цените на билетите ще бъдат с 60% намаление. Талоните за вход ще се продават по 4 лева и са в продажба от днес.
Пиесата на Вичо Балабанов е писана през 1991 г. на прехода на две епохи. Както сам авторът определя пиесата си тогава като „Пиеса за дълбоко вкоренения в душите ни страх. Страх от Институцията, ставаща толкова по-могъща, колкото е по-неидентифицирана”. В чакалнята на една провинциална гара по радиото съобщават, че в района има епидемия от дизентерия и никой не може да напуска мястото, на което се намира. Влаковете вече не спират на тази гара за ужас на пътуващите. Авторът борави с категории хора. На гарата се оказват „затворени“ един музикант (интелигенцията), майка с бебе (младостта), бюфетчията на гарата (търговците) и полицай (властта), арестувал мургава джебчийка (малцинствата). Представителят на властта веднага забранява всякакво излизане от чакалнята, защото такава е „Заповедта, спусната отгоре“. Интелигенцията и младата майка се бунтуват, но полицаят е непреклонен. По забавен начин конфликтите следват един друг. Тоалетната се оказва една за всички персонажи, внушили си, че са заразени. Каламбурите и комичните ситуации оставят публиката без дъх.
В пиесата участват Ивайло Калоянчев, Георги Бояджиев, Петко Каменов, Виктория Янева и Анастасия Левордашка. Заглавието вече беше представено от дупнишката трупа по случай празника на Дупница – 19 октомври, и бе прието радушно от местната публика.